Päťminútové príbehy ľudského tela - Dawnay, Gabby; Purnell, Mimi; Gendová, Martina (Bratislava : Svojtka&Co., 2023)
"Tu na svete všetci máme jedno ľudské telo. Prečítaj si teda, ako by správne fungovať malo!" V krátkych veršovaných príbehoch postupne odhalíte tajomstvo fungovania ľudského tela. Môžete si ich predčítať nahlas a vďaka krásnym ilustráciám tak pochopiť zložitosť fungovania ľudského tela aj jeho anatómiu. Príbehy z tejto knižky je najlepšie čítať nahlas. Na každý postačí päť minút. V každom z nich čaká rozprávanie o niektorom zo zázrakov biológie človeka… Zakaždým sa dozviete niečo nové o tom, ako telo vnútri vyzerá a čo sa v ňom odohráva! Táto kniha iste poteší malé i veľké zvedavé hlavičky!
Keywords: telo ľudské; vývin človeka; javy fyziologické; literatúra pre deti a mládež; práce populárne; príručka