Tajný život nenarodeného dieťaťa - Verny, Thomas R.; Kelly, John; Hűblerová, Jana (Praha : BOHEMICA BOOKS s.r.o., 2024)
Dr. Thomas Verny uvádza ohromujúce závery medicínskych výskumov. Čo všetko ovplyvňuje formovanie osobnosti dieťaťa? Čo ho môže brzdiť a čo podporovať? Môže mu niečo ublížiť? Akú rolu hrá láska a nadviazanie puta (tzv. bonding)? Ako veľmi dôležitá je emocionálna pohoda matky počas tehotenstva? Aký druh predpôrodnej prípravy si vybrať a ktorý typ pôrodu zvoliť? Čo ukazujú vedecké štúdie o vplyve technologických vymožeností používaných pri pôrode? Vaša starostlivosť o dosiaľ nenarodené dieťa a váš postoj k nemu môžu na celý život ovplyvniť jeho fyzické zdravie a emocionálnu stabilitu. Rozhodnutia, ktoré dnes robíte, zásadným spôsobom určujú, ako sa bude cítiť. Môžete svojmu dieťaťu darovať podmienky pre šťastný a zdravý život. Táto pozoruhodná kniha vám ukáže ako. Je stále aktuálna, možno ešte aktuálnejšia než v čase, keď vyšla prvýkrát. Bude cenným darčekom pre rodičov aj odborníkov. Zmení váš pohľad na tehotenstvo aj pôrod!
Keywords: gravidita; fétus; pôrod; novorodenec; psychológia vývinová; vývoj pamäťových stôp u nenarodeného dieťaťa; citlivosť nenarodeného dieťaťa; práce populárne