Detský mozog : predškolák : od tretieho po koniec šiesteho roku života - Krause, Robert (IKAR, 2024)
Snažíte sa dokonale spoznať svojho predškoláka a pochopiť, čo práve v danej situácii prežíva? Je možné vlastným úsilím podporiť zdravý vývin mozgu dieťaťa v predškolskom veku? Z tejto knihy si množstvo užitočných informácií odnesú nielen rodičia predškolákov, ale aj odborníci, ktorých zaujíma kognitívna pediatrická neuropsychológia. Dr. Krause opisuje 24 modelových situácií, ktoré rozpracoval teoreticky a následne ich pútavo, zrozumiteľne a ľudsky vysvetlil na konkrétnych príkladoch. V závere uvádza návrh riešení a zoznam toho, čomu sa treba pri výchove predškolákov vyhnúť. Kniha ponúka ucelený pohľad na rozvoj detského mozgu v prvotných štádiách vývinu.