Klinická anatómia - Kubíková, Eliška; El Falougy, Hisham (Univerzita Komenského v Bratislave, 2020)
Každý človek pozostáva z anatomických štruktúr, ktoré za určitých okolností môžu preukazovať určitý funkčný deficit. Aby lekár mohol správne a včas diagnostikovať a následne liečiť, musí všetky tieto anatomické štruktúry ovládať. Uvedomovať si ich funkcie, vzájomné prepojenie, ktoré je dôležité v diferenciálnej diagnostike. Učebnica poukazuje na základné informácie hrubých anatomických štruktúr, ktoré sú klinicky dôležité. Príklady klinických prípadov sú obsiahnuté v každej kapitole. Početné ilustrácie v učebnici napomáhajú k rýchlemu chápaniu anatomických detailov i faktov. Učebnica nájde využitie v rámci pregraduálneho štúdia a umožní lepšie pochopenie klinických predmetov a zároveň bude aj pomôckou v postgraduálnom štúdiu mladých lekárov.