English for pharmacists II - Hollá, Oľga; Kližanová, Darina; Žufková, Viera (Comenius University in Bratislava, 2017)
Skriptá English for Pharmacists I sú určené pre študentov Farmaceutickej fakulty UK a ostatných záujemcov o anglický jazyk zameraný na farmáciu. Ich hlavným cieľom je oboznámiť študentov s odbornou terminológiou, s ktorou sa stretávajú v rámci štúdia odborných predmetov. Predpokladá sa stredne pokročilá úroveň anglického jazyka. Skriptá majú študentom pomôcť orientovať sa v odborných textoch študovaného odboru, majú ich pripraviť na samostatné štúdium odbornej literatúry a rozvíjať všetky jazykové zručnosti, aby boli schopní používať ich na akademické účely. Odborné texty a cvičenia v týchto skriptách sú zamerané na faktory ovplyvňujúce ľudské zdravie, ako napríklad znečistenie životného prostredia, slnečné žiarenie, dedičné faktory, rôzne závislosti (alkohol, nikotín, drogy) či choroboplodné zárodky spôsobujúce rozličné ochorenia. Do skrípt sme zaradili odborné texty, ktoré sme podrobili dôkladnej analýze potrieb študentov. Pri ich výbere sme mali na zreteli to, aby ich obsahová a gramatická stránka umožnila rozvíjať aktívne komunikačné zručnosti na dané témy. Skriptá sú tiež obohatené o odkazy na podcasty, ktoré si študenti môžu sami naštudovať a následne na seminároch spracovať.