English for pharmacists III - Hollá, Oľga; Jurišová, Erika; Kližanová, Darina; Žufková, Viera (Comenius University in Bratislava, 2024)
Skriptá English for Pharmacists III sú určené pre študentov Farmaceutickej fakulty UK a ostatných záujemcov o anglický jazyk zameraný na farmáciu. Ich hlavným cieľom je oboznámiť študentov s odbornou terminológiou, s ktorou sa stretávajú v rámci štúdia odborných predmetov. Predpokladá sa stredne pokročilá úroveň anglického jazyka. Skriptá majú študentom pomôcť orientovať sa v odborných textoch študovaného odboru, majú ich pripraviť na samostatné štúdium odbornej literatúry a rozvíjať všetky jazykové zručnosti, aby boli schopní používať ich na akademické účely. Odborné texty a cvičenia v týchto skriptách sú zamerané na témy súvisiace s preventívnou medicínou a podporou zdravia, ako napríklad zdravý životný štýl, zdravá a vyvážená strava, výživové doplnky, dostatok pohybu, cvičenia či eliminácia stresu. Ďalším veľkým tematickým okruhom je prvá pomoc a poskytnutie prvej pomoci v rozličných situáciách ohrozujúcich život a zdravie človeka. Do skript sme zaradili odborné texty, ktoré sme podrobili dôkladnej analýze potrieb študentov. Pri ich výbere sme mali na zreteli to, aby ich obsahová a gramatická stránka umožnila rozvíjať aktívne komunikačné zručnosti na dané témy. Naše skriptá sú tiež obohatené o odkazy na podcasty, ktoré si študenti môžu sami naštudovať a následne na seminároch spracovať.