English for pharmacists IV - Hollá, Oľga; Kližanová, Darina; Žufková, Viera (Comenius University in Bratislava, 2020)
Skriptá English for Pharmacists IV sú určené pre študentov Farmaceutickej fakulty UK a ostatných záujemcov o anglický jazyk zameraný na farmáciu. Ich hlavným cieľom je oboznámiť študentov s odbornou terminológiou, s ktorou sa stretávajú v rámci štúdia odborných predmetov. Predpokladá sa stredne pokročilá úroveň anglického jazyka. Skriptá majú študentom pomôcť orientovať sa v odborných textoch študovaného odboru, majú ich pripraviť na samostatné štúdium odbornej literatúry a rozvíjať všetky jazykové zručnosti, aby boli schopní používať ich na akademické účely. Odborné texty a cvičenia v týchto skriptách sú zamerané na teoretické aspekty farmakológie a liekovej terapie, ako napríklad zdroje liekov a ich zaradenie do skupín, faktory ovplyvňujúce účinky liekov, rozdiel medzi voľnopredajnými liekmi a liekmi na recept. Ďalším veľkým tematickým okruhom je komplementárna medicína, ktorá zahŕňa homeopatiu, akupunktúru, liečivé rastliny a ich využitie vo farmácii a medicíne. Do skrípt sme zaradili odborné texty, ktoré sme podrobili dôkladnej analýze potrieb študentov. Pri ich výbere sme mali na zreteli to, aby ich obsahová a gramatická stránka umožnila rozvíjať aktívne komunikačné zručnosti na dané témy. Naše skriptá sú tiež obohatené o odkazy na podcasty, ktoré si študenti môžu sami naštudovať a následne na seminároch spracovať.