Fyziologické praktikum - Ostatníková, Daniela, 1957-; Babinská, Katarína; Važan, Rastislav (Univerzita Komenského v Bratislave, 2021)
Manuál pre praktické cvičenia z lekárskej fyziológie pre študentov medicíny na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. K základným kapitolám z fyziológie sme v novom manuáli pridali kapitolu klinickej fyziológie, v ktorej ponúkame riešenie klinických prípadov pomocou simulácií. Sme presvedčení, že študent medicíny musí od začiatku štúdia vedieť prakticky aplikovať teoretické poznatky. Na LFUK máme možnosť skvalitniť vzdelávanie medikov priamou aplikáciou teoretických vedomostí na sofistikovaných simulátoroch - figurínach imitujúcich pacientov, ktorých „životné funkcie riadi softvér. Pre študentov je to jedinečná možnosť, ako sa oboznámiť nielen s fyziologickými funkciami, ale aj ako sa naučiť v prostredí simulujúcom nemocničné lôžko s pacientom rozpoznať základné patologické stavy a porozumieť im. Návod a usmernenia k tejto modernej forme vzdelávania preto ponúkame v už spomínanej osobitnej kapitole.