Modelovanie chorôb a chorobných stavov - Holzerová, Johana (Univerzita Komenského Bratislava, 2012)
Štúdium animálnych modelov chorôb a patologických stavov je súčasťou predklinickej výučby medikov, súčasťou výučby študentov matematicko-fyzikálnej fakulty a študentov fakulty ošetrovateľstva. Súčasne je úvodom do vedeckej experimentálnej práce. Experimentálne modelovanie chorôb a chorobných stavov významne ovplyvnilo vývin medicíny do súčasnej podoby. Predložená publikácia je pokusom o naplnenie predstáv profesora Ivana Hulína udržať experimentálnu prácu ako integrálnu súčasť modernej medicíny postavenej na vedeckých a experimentálnych základoch.