Modelovanie chorôb a chorobných stavov - Holzerová, Johana (Bratislava : Univerzita Komenského Bratislava, 2012)
Štúdium animálnych modelov chorôb a patologických stavov je súčasťou predklinickej výučby medikov, súčasťou výučby študentov matematicko-fyzikálnej fakulty a študentov fakulty ošetrovateľstva. Súčasne je úvodom do vedeckej experimentálnej práce. Experimentálne modelovanie chorôb a chorobných stavov významne ovplyvnilo vývin medicíny do súčasnej podoby. Predložená publikácia je pokusom o naplnenie predstáv profesora Ivana Hulína udržať experimentálnu prácu ako integrálnu súčasť modernej medicíny postavenej na vedeckých a experimentálnych základoch.
Súčasťou dokumentu je DVD-ROM so signatúrami A 641, A 642, A 643, ktorý je doplnením publikácie.
Bibliogr. odkazy
Keywords: modely zvieracie; procesy patologické; fyziológia -- metódy; učebnica; príručka študijná