Farmaceutická biotechnológia : legislatíva - Krahulec, Ján (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2021)
Vysokoškolská učebnica, ktorá poskytuje komplexný prehľad o biotechnologických metódach a ich aplikáciách vo farmaceutickom priemysle. Zameriava sa na kľúčové technológie používané pri vývoji nových liekov, vrátane genetického inžinierstva, produkcie biologických liečiv a inovácií v oblasti farmakológie. Okrem technických aspektov sa učebnica venuje aj právnym a legislatívnym rámcom, ktoré ovplyvňujú reguláciu biotechnologických produktov, schvaľovanie liečiv a ich bezpečnosť na trhu. Publikácia je vhodná pre študentov farmácie, biotechnológie a odborníkov v oblasti farmaceutického výskumu a vývoja.
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: biotechnológia; inžinierstvo genetické; registrácia lieku; technológia farmaceutická; bezpečnosť spotrebného výrobku; štúdie klinické ako téma; zákonodarstvo farmaceutické; zákonodarstvo medicínske; učebnica