Ten druhý výskum: Úvod do kvalitatívnych metód v psychológii - Masaryk, Radomír, 1977- (Univerzita Komenského v Bratislave, 2021)
Metodológia je základom poznania. Je to súbor nástrojov, ktorý nám umožní poznanie vytvárať, ale zároveň aj odlišovať dobrú vedu od priemernej či mizernej. Je ideálnou vakcináciou proti pandémii dezinformácií. Prístup tejto učebnice kvalitatívnych metód sa odvíja od legendárnej učebnice všeobecnej metodológie Miroslava Dismana s názvom Jak se vyrábí sociologická znalost. Aj táto kniha si kladie za cieľ vysvetliť základné princípy tvorby poznania a vtiahnuť čitateľov a čitateľky do fascinujúceho sveta výskumu. Pred každou kapitolou učebnica odporúča preštudovať výskumný text, na ktorý potom odkazuje. Celkovou ambíciou knihy je poskytnúť solídny základ metodológie kvalitatívneho výskumu pre študentov a študentky bakalárskeho stupňa štúdia psychológie a príbuzných odborov.