Porucha hazardného hrania - Jenčová, Lenka; Patarák, Michal (Martin : Vydavateľstvo Osveta, 2023)
Kniha je v istom zmysle akýmsi odborným vyrovnaním sa s medicínskym chápaním problémov týkajúcich sa hazardného hrania, pretože aj v súčasnosti dochádza k ich mylnému vnímaniu ako primárne etických alebo sociálnych a ku kritike poruchy hazardného hrania ako medicínsky vykonštruovanej. Na tomto mieste sa tak opätovne vraciame ku konštatovaniu, že základom destigmatizácie, nehovoriac o liečbe, je prijatie a pochopenie problému takého, aký je, teda v tomto prípade ako závislosti so všetkými jej aspektmi. Ďalším východiskom tejto knihy je snaha porozumieť problémom s hazardnými hrami v ich mnohorakých spojitostiach a kontextoch, no pritom úsilie a jednoznačný úmysel zachovať primát medicínskemu, respektíve psychiatrickému konštruktu.
Bibliogr. odkazy
Keywords: hráčstvo patologické; správanie závislostné; výbuchy zlosti, poruchy kontroly impulzov a správania; prognóza; komorbidita