Ošetrovateľský proces vo vybraných klinických odboroch : vysokoškolská učebnica - Libová, Ľubica; Slezáková, Zuzana; Balková, Hilda (Vydavateľstvo Osveta, 2024)
Ošetrovateľský proces predstavuje východiská pre efektívnu a štandardizovanú prácu sestry. Aby mohla sestra poskytovať kvalitnú ošetrovateľskú starostlivosť, musí mať adekvátny základ vedomostí a dostatok zručností. Táto vysokoškolská učebnica je rozdelená do piatich kapitol. Určená je na vzdelávanie študentov ošetrovateľstva a pôrodnej asistencie, sestrám a pôrodným asistentkám v praxi, ako aj pedagógom. Jednu kapitolu tvorí ošetrovateľský proces a ďalšie sú zamerané na vybrané klinické odbory. V každej z týchto kapitol sú uvedené charakteristiky jednotlivých chorôb, špecifiká ošetrovateľského procesu vo vybraných klinických odboroch, príklady ošetrovateľských diagnóz a ošetrovateľská starostlivosť. Na konci každého ošetrovateľského procesu sú uvedené kontrolné otázky na podporu samoštúdia. Umožňujú pedagógom a hlavne študentom overiť si vedomosti z danej problematiky.