Přírodní lékárnička - Vopičková, Markéta Růženka (Praha : Grada Publishing, 2024)
Domácí samoléčba s využitím bylin a dalších účinných prostředků představuje doplněk léčby vedené lékařem nebo alternativu ke konvenční medicíně. Právě domácí prostředky mohou léčbu mnoha neduhů urychlit. Kniha se zaměřuje na ty nejběžnější zdravotní potíže: poruchy spánku, nemoci z nachlazení, nervozitu, bolesti kloubů, potíže se zažíváním a močovým měchýřem. V publikaci naleznete množství osvědčených receptů, rad a zkušeností, jak z bylin a dalších domácích prostředků připravit léčivé čaje, masti, tinktury či zábaly.
Keywords: fytoterapia; rastliny liečivé; čaje bylinkové; prípravky rastlinné; recepty; prehľad