Adaptogeny : dary přírody pro dlouhověkost a každodenní péči o zdraví - Ayales, Adriana; Štivarová, Barbora (Praha : Alferia, 2024)
Adaptogeny jsou přírodní látky, které nám pomáhají být odolnější, výkonnější a šťastnější. Bylinářka Adriana Ayales ve své knize představuje ty nejužitečnější z nich a dává nám tak příležitost ujasnit si, kdy sáhnout po ašvagandze, rhodiole či ženšenu a kdy dát přednost například tulsí, mucuně nebo reishi. Informace o tradičním užívání těchto životabudičů autorka doplňuje nejen výsledky aktuálních vědeckých studií, ale i recepty, které pomáhají nevnímat adaptogeny jen jako výživové doplňky, ale skutečně se s těmito přírodními pomocníky spřátelit. Takový vztah nám pak dovolí naplno využít jejich harmonizační a léčivý potenciál, zbavit se stresu, zahnat únavu a žít zdravěji.
Bibliogr. odkazy
Registre
Keywords: fytoterapia; rastliny liečivé; prípravky rastlinné; čaje bylinkové; adaptogény; recepty; prehľad