Výcvik diagnostických zručností / Repertoárová mriežka - Lisá, Elena; Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2021)
Ide o prvý učebný text pre vysokoškolákov z edície Výcvik diagnostických zručností. Venuje sa téme repertoárovej mriežky. Cieľom edície je pomôcť študentom získať potrebné vedomosti a najmä zručnosti vo vybraných technikách diagnostiky. Na základe prehľadných informácií a návodov si čitatelia budú môcť vyskúšať v prvej časti edície metódu repertoárovej mriežky. Repertoárová mriežka ako súčasne používaný nástroj, vyvinutý z originálneho testu repertoáru rolových konštruktov Georgea Kellyho, je príkladom neštandardizovaného hodnotenia osobných konštruktov klienta, vhodného pri diagnostike v rôznych oblastiach, ako sú klinická psychológia, psychológia trhu a marketingu, pracovná a organizačná psychológia, v oblasti ľudských zdrojov, výberov, rozvoja a tréningov. Učebný text obsahuje priklady hodnotiacich správ z hodnotenia osobných rolových konštruktov pre účely psychoterapie, ako aj hodnotenie kompetencií pre sebapoznanie a kariérový rozvoj. Čitatelia si môžu podľa návodu sami vyskúšať hodnotenie osobných rolových konštruktov pre účely osobného rozvoja, ako aj vypracovať individuálnu správu z hodnotenia. Učebný text je primárne určený pre študentov psychológie a ostatných spoločensko- behaviorálnych vied. Môže však poslúžiť každému so záujmom o prácu s ľuďmi a všetkým so záujmom o poznanie človeka.
Bibliogr. odkazy
Keywords: psychológia sociálna; techniky a postupy diagnostické; procesy duševné; vnímanie; mriežka repertoárová; učebnica; príklady a cvičenia