Slovenčina pre študentov farmácie = Slovak for pharmacy students : A1 - Kližanová, Darina; Univerzita Komenského v Bratislave. Farmaceutická fakulta (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2023)
Skriptá sú určené pre zahraničných študentov predovšetkým z neslovanských krajín, ktorí študujú v anglickom programe na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Prvá časť týchto skrípt je zameraná na nácvik základných fráz z každodenného života a gramatiky, ktorá umožňuje študentom rozvíjať aktívne komunikačné zručnosti na úrovni Al (podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti). Druhá časť obsahuje jednoduché odborné texty a cvičenia zamerané na farmaceutickú terminológiu. Skriptá majú pripraviť zahraničných študentov na samostatné štúdium. ----------The coursebook is designed for international students primarily from non-Slavic countries who study in the English programme at the Faculty of Pharmacy, Comenius University Bratislava. The first part of this coursebook focuses on practising everyday life and grammar phrases to help the students develop and improve their active communication skills at A level (according to the Common European Framework of Reference for Languages). The second part contains simple professional texts and exercises focused on pharmaceutical terminology. The coursebook should prepare international students for self-study of the Slovak language.
Bibliogr. odkazy
Keywords: jazyk (reč); vzdelávanie farmaceutov, sústavné; slovníky farmaceutické ako téma; jazyk slovenský; študenti zahraniční; učebnica; príručka študijná