Solid dosage forms : laboratory practices - Tichý, Eduard; Starýchová, Lenka; Čuchorová, Mária (Comenius University in Bratislava, 2022)
Učebnica je praktickým sprievodcom pre študentov farmácie a farmaceutických technológií, ktorí sa chcú zdokonaliť v príprave pevných dávkových foriem liečiv. Obsahuje teoretické základy a praktické cvičenia na laboratórnu prípravu tabletiek, kapsúl, práškov a granúl, pričom kladie dôraz na techniky miesenia, granulácie, lisovania a testovania kvality. Kniha je zostavená tak, aby podporovala praktické zručnosti a zlepšovala pochopenie komplexných procesov pri výrobe pevných liekových foriem. Ideálna pre vysokoškolských študentov aj začínajúcich farmaceutov v praxi. ---------- The textbook is a practical guide for students of pharmacy and pharmaceutical technology who want to improve their skills in preparing solid dosage forms of drugs. It includes theoretical foundations and practical exercises for the laboratory preparation of tablets, capsules, powders, and granules, with a focus on techniques such as mixing, granulation, pressing, and quality testing. The book is designed to support hands-on skills and enhance the understanding of complex processes involved in solid drug form manufacturing. It is ideal for university students and beginner pharmacists in practice.