Biopsychosociálne aspekty onkológie - Bencová, Viera (Univerzita Komenského v Bratislave, 2024)
Informácie, ktoré sú sústredené v tejto publikácii, sú zamerané predovšetkým na pomoc študentom lekárskych fakúlt. Učebnica ponúka komplexný náhľad na celú škálu zmien, ktoré so sebou prináša diagnóza a liečba nádorového ochorenia, zmien v emocionálnej, kognitívnej, behaviorálnej a sociálnej sfére pacienta. Zámerom je poukázať na potrebu pomáhať chorým vyrovnať sa s nádorovou chorobou, aby dokázali úspešne zvládať a odbúravať negatívne pocity, ktoré vedú k vývoju psychosociálnej morbidity a k všetkým negatívnym dôsledkom vplývajúcim na úspešnosť liečby, kvalitu života a sociálne väzby pacienta.