Fyzikálna chémia : zbierka príkladov pre študentov farmácie - Oremusová, Jarmila; Greksáková, Olga; Univerzita Komenského v Bratislave. Farmaceutická fakulta (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2019)
Učebný text obsahuje priklady potrebné na absolvovanie skúšky z povinného predmetu Fyzikálna chémia liečiv, pre študentov 1. ročníka Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Učebnica je rozdelená do deviatich častí: 1. Atómová a molárna hmotnosť, látkové množstvo, stavová rovnica ideálneho plynu, molárny objem a koncentrácie roztokov 2. Rádioaktivita 3. Atómové a molekulové spektrá 4. Chemická termodynamika 5. Rovnovážne stavy 6. Elektrochémia 7. Galvanické články, meranie pH 8. Chemická kinetika 9. Koloidika. Každá časť sa člení na kapitoly podľa tém. Jednotlivé kapitoly sú uvedené stručnou teóriou so vzťahmi, ktoré sú potrebné na riešenie príkladov. Pri zložitejších príkladoch sú uvedené pomôcky na riešenie, alebo celé postupy riešenia.
Bibliogr. odkazy
Keywords: chémia fyzikálna; študenti farmácie; učebnica; príklady a cvičenia