Landiolol v praxi : akútna kontrola srdcovej frekvencie v kazuistikách (A-medi management, 2024)
Text sa zameriava na použitie betablokátora landiololu v rôznych klinických situáciách, najmä pri kriticky chorých pacientoch s kardiovaskulárnymi ochoreniami a komplikovanými stavmi. Publikácia obsahuje články o: Efektivite a bezpečnosti ultrakrátko pôsobiaceho betablokátora landiololu pri akútnej a kritickej liečbe.Liečbe tachyarytmií na jednotkách intenzívnej starostlivosti pri kardiochirurgických a angiochirurgických zákrokoch. Použití landiololu na reguláciu srdcového rytmu u tehotných pacientok, polychorobných pacientov po operáciách, a pri fibrilácii predsiení. Perioperačnom a špecializovanom použití landiololu počas anestézie a urgentných operácií. Prípadoch multiorgánového zlyhania, sepsy, a respiračných zlyhaní, ktoré si vyžadujú špeciálne metódy podpory. Skúmaní nízkodávkového použitia landiololu u pacientov po kardiopulmonálnej resuscitácii (KPR) pri STEMI. Každý článok podrobne skúma rôzne aspekty použitia landiololu, pričom sa zameriava na špecifické klinické scenáre a skúsenosti z praxe.