Urologická onkológia - Ondruš, Dalibor, 1953- (Univerzita Komenského v Bratislave, 2020)
Včasná diagnostika a liečba onkologických ochorení predstavuje v súčasnosti jeden z najvýznamnejších problémov medicíny, ale aj jednu z priorít súčasného zdravotníctva. Autorský kolektív predkladá vysokoškolskú učebnicu zameranú na urologickú onkológiu. Urologické malignity predstavujú približne 25% všetkých zhubných nádorov u mužov a okolo 5% zhubných nádorov u žien. Autori v tejto publikácii poskytujú komplexný pohľad na epidemiológiu, etiológiu, klinický obraz, patológiu, klasifikáciu, diagnostiku, jednotlivé liečebné modality a prognózu väčšiny onkologických ochorení v urologickej lokalizácii (nádory mužských pohlavných orgánov a uropoetické nádory u oboch pohlaví). Učebnica má za cieľ poslúžiť nielen poslucháčom lekárskych fakúlt v pregraduálnom štúdiu v príprave na skúšku z onkologickej propedeutiky a na štátnicu z chirurgie, ale i doktorandom v študijnom odbore onkológia a urológia pri príprave na dizertačnú skúšku, resp. začínajúcim lekárom, ktorí majú záujem o získanie špecializácie z týchto medicínskych odborov.