Geny : příroda je mocná, lidská vůle silnější - Stagg, Jennifer (Stanislav Juhaňák - TRITON, 2022)
Gen, který vám brání zhubnout. Jiný gen, jenž vás „nutí“ jíst sladké. Další gen zaviní, že sice shodíte pár kilo, ale vzápětí je zase naberete – plus dvě kila navíc. Všechny tyto a podobné geny opravdu existují. Znamená to snad, že nadváha a obezita jsou váš osud a nedá se s nimi vůbec nic dělat? Ne! Neblahou genetickou předpověď lze zvrátit každodenními drobnými rozhodnutími. Dáte si jeden chips, nebo sníte na posezení celý sáček? Zacvičíte si, nebo se nezvednete z gauče? Na životním stylu záleží víc než na dědictví po předcích! Proč jsou tedy geny důležité a s čím nám mohou pomoci? Třeba s výběrem prospěšných potravin nebo s volbou účinné diety. Lze na nich postavit jedinečný tréninkový plán vhodný právě pro vás, pokud už dlouho cvičíte do úmoru a výsledky se stále nedostavují. Výstupy genetického testování vyhodnocené školeným odborníkem vedou ke konkrétním doporučením ve výživě a fyzické aktivitě, která skutečně fungují. Díky této knize pochopíte, že se vyplatí znát svou genovou výbavu a přizpůsobit jí způsob stravování a cvičení. A to nejpodstatnější: rady a tipy vás nasměrují na cestu k lepšímu zdraví i v případě, že svůj genetický profil zatím neznáte.