Základy obecné chemie pro farmaceuty - Klimešová, Věra, 1952-; Palát, Karel (Praha : Karolinum, 2020)
Pod pojmem obecná chemie se skrývá v různých učebnicích poněkud rozlišná náplň, probíraná více čiméně obšírně. Obecně lze chápat obecnou chemii za souhrn myšlenkových a metodických přístupů,které se táhnou celou oblastí chemie. Ve skriptech jsme se zaměřili na stavbu atomu, teorii chemické vazby, na obecné znalosti o skupenských vlastnostech látek a na chemický děj, z pohledu termodynamiky i reakční kinetiky. Větší pozornost je věnována acidobazickým vlastnostem látek a oxidačně redukčním reakcím. Poslední kapitola, koordinační sloučeniny, již více zasahuje do teoretické části anorganické chemie.
Bibliogr. odkazy
Keywords: chémia; študenti farmácie; chémia všeobecná; učebnica