Oftalmologie : v edukativních kazuistikách - Heissigerová, Jarmila (Jessenius., 2024)
Kazuistická učebnice oftalmologie navazující na mimořádně úspěšnou základní učebnici oftalmologie od autorky J. Heissigerovej s názvom Oftalmologie, 3. vydání, Maxdorf, 2023. Publikace obsahuje klinické kazuistiky, které pokrývají celou problematiku oftalmologie. Hlavní část knihy tvoří popis jednotlivých případů se stručným schématem diagnostického postupu, diferenciální diagnostikou a zvolenou terapií. Kazuistiky jsou doplněny velkým počtem názorných ilustrací, které umožní orientaci čtenáře a pochopení základních kroků diagnostiky a léčby. Kniha je opět koncipována jako učebnice nejen pro specializační zkoušky, ale rovněž jako pomůcka pro každodenní ambulantní i nemocniční praxi.