Asistovaná reprodukce pro lékaře : základy reprodukce, praktické postupy, chyby a omyly - Řežábek, Karel, 1955- (Praha : maxdorf jessenius, 2024)
S diagnózou neplodnosti se u nás setkává každý šestý pár. Příčina je téměř stejně často na straně muže jako na straně ženy. Naštěstí jsou moderní léčebné metody velmi úspěšné - většina neplodných párů po léčbě otěhotní. Vyšetření pro neplodnost a případnou léčbu většinou zahajuje terénní gynekolog. Podle výsledků vyšetření a léčby může následně předat neplodný pár na specializované pracoviště reprodukční medicíny, kde jsou dostupné metody asistované reprodukce, které jsou hlavní náplní této knihy. Kniha je určena jak terénním gynekologům, tak lékařům pracovišť reprodukční medicíny. Její již 4. vydání zachycuje změny jak odborné, které v uplynulých letech nastaly (depotní gonadotropiny, elektivní single embryo transfer, antimülleriánský hormon a jeho srovnání s antral follicle count, nový WHO manuál o vyšetření a zpracování spermatu), tak i důležité změny v zákonech a v úhradě IVF cyklů. MUDr. Karel Řežábek, CSc., je předním českým expertem v oblasti asistované reprodukce, patří k průkopníkům nových metod IVF v naší republice.
Podnázov je prevzatý z obálky
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Terminologický slovník
Keywords: infertilita; reprodukcia; techniky asistovanej reprodukcie; služby zdravotné; zákonodarstvo; príručka