Ako funguje ľudské telo - Hrebíček, Róbert (IKAR, 2021)
Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca ľudským telom. Automobil, práčka, počítačová hra – to všetko prichádza do našich domácností s návodom na obsluhu. My nie. Preto sme pre vás vytvorili vašu vlastnú, osobnú používateľskú príručku. Čo nás informuje o tom, že sme hladní? Prečo cítime chvenie v žalúdku, keď sme nervózni? Prečo nás telo prestáva poslúchať a trpíme poruchami trávenia, krátkozrakosťou či alergiami? vás vezme na fascinujúci prieskum zvláštnych a úžasných procesov, ktoré prebiehajú vo vašom organizme, často bez vášho vedomia. Dozviete sa, ako vás telo udržiava nažive, prečo máte závrat, prečo cítite chvenie v žalúdku alebo prečo trpíte pásmovou chorobou. V publikácii sú vedecké poznatky z učebníc anatómie doplnené názornými ilustráciami a nájdete v nej všetko od jednotlivých orgánov až po psychológiu snov a emócií.