Labyrint pohybu - Červenková, Renata; Kolář, Pavel, 1963- (Praha : Vyšehrad, 2023)
Knižní rozhovor s uznávaným odborníkem na rehabilitaci prof. Pavlem Kolářem o pohybu v medicíně, ve sportu i v běžném životě. Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. P. Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví. V rozhovorech s novinářkou R. Červenkovou odhaluje překvapivé souvislosti, neboť v našem organismu se nic neděje náhodně.
Keywords: fyzioterapia (špecializácia); rehabilitácia; lekárstvo telovýchovné; pohyb; terapia cvičením; fyzioterapeuti; interview ako téma; práce populárne; interview