Lexikon léčivých rostlin : příručka na základě přírodovědeckých pramenů - Frohne, Dietrich; Classen, Birgit; Hubáček, Miroslav (Olomouc : FONTÁNA, 2006)
Tato kniha poskytuje vědecky podložené informace o účincích, efektivitě a účinných látkách léčivých rostlin a rostlinných léčebných přípravků. Nejvíce to platí pro fytofarmaka nasazovaná v rámci přírodně orientované medicíny. Jedná se o léčiva vyráběná z rostlin, většinou pouze z některých jejich částí, která neobsahují žádné uměle vytvořené látky. Představují původní formu léků, která se tradičně používá mezi lidmi již mnohá staletí ke zmírnění a léčbě nemocí a duševních poruch. Autor nám poskytuje fundované vědecké informace o více než 500 známých a vysoce aktuálních léčivých rostlinách. S laskavě kritickým a neomylným pohledem na to podstatné nám ochotně poskytuje informace mimo jiné o: původu a účinných látkách; dávkování a rizicích; údajných i prokazatelných účincích. Lexikon léčivých rostlin se stane spolehlivým zdrojem informací o léčivých rostlinách, léčivých drogách a fytofarmakách a je rádcem do každé rodiny i pro lékaře a lékárníky.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Vecný register
Keywords: rastliny liečivé; fytoterapia; prípravky farmaceutické; prípravky rastlinné; fytofarmaká; príručka; encyklopédia