Metodológia a dizajny výskumu v klinickej psychológii - Hajdúk, Michal (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2024)
Komplexná učebnica zameraná na základy výskumnej metodológie a dizajnov používaných v oblasti klinickej psychológie. Publikácia ponúka teoretický základ a praktické návody, ktoré pomáhajú čitateľom porozumieť procesu prípravy, realizácie a interpretácie výskumu. Obsahuje množstvo príkladov z reálnej praxe, analyzuje metodologické prístupy a poukazuje na ich výhody a limity. Je ideálnou pomôckou pre študentov psychológie, doktorandov, ako aj pre odborníkov, ktorí sa chcú venovať výskumnej činnosti v klinickej praxi.
Bibliogr. odkazy
Keywords: psychológia klinická; výskum; metódy; reprodukovateľnosť výsledkov; etika výskumu; učebnica