Metoda simulace v medicínské a ošetřovatelské praxi - Dimunová, Lucia; Grešš Halász, Beáta; Majerník, Jaroslav (Grada Publishing, 2024)
Simulace ve zdravotnictví má čtyři hlavní účely: vzdělávání, hodnocení, výzkum a integraci. Záměrem je zlepšit bezpečnost, účinnost a efektivnost služeb spojených s poskytováním zdravotní péče. Simulace jde napříč mnoha disciplínami, včetně všeobecného lékařství, zubního lékařství, ošetřovatelství, farmacie, psychologie inženýrství či herectví.