Praktické postupy v anestezii - Jindrová, Barbora; Kunstýř, Jan; Bláha, Jan (Praha : Grada Publishing, 2024)
Kniha je určena všem anesteziologům, ať již bez specializované způsobilosti, nebo se specializovanou způsobilostí, kteří hledají krátké návody pro jednotlivé anesteziologické postupy a perioperační situace nebo si potřebují stručně připomenout postupy, které nejsou rutinní součástí jejich praxe. Může se také stát inspirací pro jednotlivá anesteziologická pracoviště a pomoci jim vytvořit si vlastní, lokální doporučené postupy a standardy, tak jak je to dnes akreditačními podmínkami vyžadováno. Celkem ve čtyřech tematických celcích (Obecné anesteziologické postupy, Speciální anesteziologické postupy, Porodnická anestezie a analgezie, Nejčastější anesteziologické komplikace) stručně v jednotlivých kapitolách autoři zpracovávají konkrétní perioperační postupy. Čtenář zde nově najde i osobní „know-how“ (tipy a triky) a osvětlení nejzákladnějších principů daných postupů. Původní autorský tým anesteziologů Všeobecné fakultní nemocnice v Praze byl rozšířen o kolegy anesteziology z Fakultní nemocnice Motol a Ústřední vojenské nemocnice, aby tak dohromady pokryli celé spektrum výkonů a situací, s nimiž se v anesteziologické praxi lze setkat.
V tiráži uvedené chybne: 1. vydání
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: anesteziológia -- metódy; obdobie perioperačné; starostlivosť perioperačná; postupy štandardné klinické, ako téma; príručka