Hypnoterapie v kazuistikách - Bezvodová, Šárka (Praha : GRADA, 2024)
Hypnóza je nejstarší psychoterapeutická metoda, jejíž účinnost byla nesčetněkrát vědecky prokázána a zdokumentována. Přesto i dnes zůstává obestřena tajemstvím, které vyvolává nedůvěru jak u zdravotníků, tak i běžné veřejnosti. Publikace přispívá k rozptýlení této nedůvěry a představuje hypnózu jako respektovanou léčebnou a diagnostickou metodu s širokým využitím. Předkládá základní teoretické poznatky o hypnoterapii a jejích dílčích metodách, hypnóze, autohypnóze a aplikaci autosugescí. Autorka popisuje svůj trojramenný model a zasazuje ho do širšího kontextu přístupů a metod. Ve druhé části na osmi příbězích ilustruje praktické užití hypnózy v psychoterapii, nechává čtenáře nahlédnout do svého myšlenkového a prožitkového světa a nabízí řadu sugescí. Kniha je určena nejen odborníkům z řad hypnoterapeutů a psychoterapeutů, ale také dalším kolegům z pomáhajících profesí, včetně lékařů a jiných zdravotníků. Z běžné populace může přilákat čtenáře se zájmem o hypnózu jako o léčebnou i rozvojovou metodu.
Bibliogr. odkazy
Keywords: psychoterapia -- metódy; hypnóza; hypnoterapia; kazuistiky