Aktivizace geriatrických pacientů v léčebnách dlouhodobě nemocných - Nová, Veronika (GRADA Publishing, 2024)
Publikace popisuje péči o pacienty trpící demencí ve specifickém prostředí léčeben dlouhodobě nemocných (LDN). Autorka vychází z reálného systému péče v České republice a soustředí se na terapeutické vakuum v tomto systému. Zpracovány jsou možnosti, rizika a legislativní omezení ve vztahu k poskytované péči. Komplexnost péče zaměřené především na pacienty trpící degenerativním onemocněním je multidisciplinární problém pro pomáhající profese. Rozbor základních oblastí problematiky vede ke klíčovému pochopení degenerativního onemocnění a jeho úskalí jak pro pacienta samotného, tak pro poskytovatele péče. Tato kniha však vychází přímo z prostředí domácích LDN, čímž je cenná.