Onemocnění temporomandibulárního kloubu : diagnostika a léčba - Machoň, Vladimír, 1973- (GRADA Publishing, 2024)
Kniha se zabývá problematikou onemocnění čelistního kloubu v mezioborovém kontextu, jeho diagnostikou a léčbou. Velkým přínosem je maximální přehlednost a srozumitelnost textu, výjimečně bohatá fotografická dokumentace a edukační kazuistiky. Čtenář se seznámí se základy anatomie a gnatologie, možnostmi a postupy vyšetření pacientů, s jednotlivými onemocněními čelistního kloubu a jejich etiologií. Uveden je také přehled onemocnění temporomandibulárního kloubu u dětí. Další část knihy se zabývá léčebnými možnostmi, nejenom konzervativní terapií, ale i základy fyzioterapie, chirurgickou a rekonstrukční léčbou. Nechybí základy traumatologie. Samostatnými kapitolami jsou části věnující se diferenciální diagnostice bolesti obličeje a kožním nádorovým lézím v preaurikulární oblasti. Kniha je určena nejen stomatologům, ortodontistům a maxilofaciálním chirurgům, ale určena je také pro další obory, které se s onemocněním čelistního kloubu setkávají: ORL specialisté, fyzioterapeuti, neurologové, revmatologové. V neposlední řadě je určena studentům medicíny.