Zanedbávanie : starostlivosť a terapia u emočne zanedbávaných a týraných detí : individuálny a systémový prístup - Klitzing, Kai von (Vydavateľstvo F - Pro mente sana s.r.o, 2024)
Čo pomáha zanedbávaným deťom a mladistvým? Na základe vedeckého prehľadu o príčinách a dôsledkoch zanedbávajúcich životných podmienok v detstve vyvinul autor hlbinné psychoanalytické pochopenie vnútorného sveta zanedbávaných detí. Na kazuistikách z praxe načrtáva princípy a modely pre starostlivosť a terapiu. Kniha poskytuje mnoho dôležitých impulzov pre každodennú prácu v medicíne, psychológii, sociálnej pedagogike a justícii.