Obrazový atlas struktur orofaciálního systému = Pictorial atlas of structures of the orofacial system : with developmental and clinical remarks : s vývojovými a klinickými poznámkami - Klepáček, Ivo, 1953-; Shbat, Andrej; Helekal, Ivan (Galén, 2024)
Předkládaný učební text je adresován studentům medicíny jako průvodce pro praktickou výuku prostorového uspořádání anatomických struktur hlavy a krku, včetně některých vývojových a funkčních aspektů. Podrobné zpracování – atlas obsahuje více než dvě stě topografických obrazů a schémat na podkladě zobrazovacích metod. Každý obrázek je přehledně a názorně popsán. Mezinárodně uznávaná terminologie – autoři uvádějí odborné výrazy latinské a řecké před českými, pokud jsou rutinně používány; vedle českých termínů stojí i termíny anglické, proto je atlas vhodný i pro zahraniční studenty. Všestranné použití – zkušení autoři ve spolupráci s odbornými recenzenty vytvořili kvalitní pedagogický zdroj informací pro studenty medicíny i lékaře.