Transgender : otevřený rozhovor psychologa a matky trans dítěte - Vernerová, Alena; Suchý, Adam (Populárně naučná, 2024)
Trans se stalo za poslední dobu jedním z nejvíce diskutovaných témat. Vyvolává emoce, polarizuje, je plné mýtů, ideologií, neznalostí a předsudků. Je součástí změn, které jsou společenské, legislativní, diagnostické a rozhodně celosvětové. Formou čtivého dialogu vám předkládáme nejnovější poznatky, fakta, výzkumy, osobní zkušenosti a příběhy. Neznáme sice všechny odpovědi, ale známe všechny otázky a máme odvahu (si) je položit. Tato kniha je pro všechny, kterých se nějak dotkla transgender tematika. Nejen pro trans lidi a váhající, ale i pro jejich rodiče, sourozence, učitelky a učitele, profesionály v pomáhajících profesích a širší odbornou veřejnost. A samozřejmě pro všechny, kteří chtějí lépe porozumět současnému světu.