Transplantácia krvotvorných kmeňových buniek - Farkaš, Firas (Vydavateľstvo Osveta, 2024)
Transplantácia krvotvorných buniek je častokrát jediná život zachraňujúca možnosť pre mnohých hematologických a nehematologických pacientov. V posledných rokoch sme svedkami veľkého pokroku v transplantáciách krvotvorných buniek, čo vyústilo k nárastu počtu transplantácií a s nimi spojených komplikácií, ktoré si častokrát vyžadujú multiodbornú starostlivosť. Monografia predstavuje prvý ucelený učebný text s tematikou transplantácie krvotvorných buniek na Slovensku. Publikácia prináša ucelený súčasný pohľad na špecifickú tému z oblasti transplantácie v odbere hematológia. Je užitočným zdrojom informácií pre širokú odbornú verejnosť, pre študentov posledných ročníkov lekárskych fakúlt s hlbším záujmom o hematológiu a predovšetkým pre lekárov zaradených do špecializačného odboru hematológie a transfúziológie.