Transplantácia krvotvorných kmeňových buniek - Farkaš, Firas (Martin : Vydavateľstvo Osveta, 2024)
Transplantácia krvotvorných buniek je častokrát jediná život zachraňujúca možnosť pre mnohých hematologických a nehematologických pacientov. V posledných rokoch sme svedkami veľkého pokroku v transplantáciách krvotvorných buniek, čo vyústilo k nárastu počtu transplantácií a s nimi spojených komplikácií, ktoré si častokrát vyžadujú multiodbornú starostlivosť. Monografia predstavuje prvý ucelený učebný text s tematikou transplantácie krvotvorných buniek na Slovensku. Publikácia prináša ucelený súčasný pohľad na špecifickú tému z oblasti transplantácie v odbere hematológia. Je užitočným zdrojom informácií pre širokú odbornú verejnosť, pre študentov posledných ročníkov lekárskych fakúlt s hlbším záujmom o hematológiu a predovšetkým pre lekárov zaradených do špecializačného odboru hematológie a transfúziológie.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Keywords: transplantácia hematopoetických kmeňových buniek -- klasifikácia -- metódy -- účinky nežiaduce; bunky hematopoetické kmeňové; zaobchádzanie s biologickým materiálom -- metódy -- vybavenie prístrojové a nástrojové; príprava pacienta na transplantáciu -- metódy; komplikácie pooperačné; GvH choroba