Obklopený narcistami : ako účinne rozoznať toxických ľudí, vyhnúť sa im a ubrániť sa pred nimi (bez toho, aby ste pritom prišli o rozum) - Erikson, Thomas; Šturcelová, Martina ([Bratislava] : Motýľ, 2022)
Ako sa z človeka stane narcista? Dá sa vôbec s takým človekom žiť? Alebo ste jedným z nich? Táto kniha vám pomôže vyslobodiť sa z toxického kruhu narcistov a byť šťastnejšími a úspešnejšími. Thomas Erikson, autor úspešnej série kníh o komunikácii, sa vo svojej piatej knihe zameriava na aktuálny fenomén – narcizmus. Znepríjemňujú vám narcisti život? Ste unavení z ich neustálej potreby byť v centre pozornosti? Ako si na základe svojho profilu správania môžete poradiť s narcistom, keď sa vám zjaví v živote? Zoznámte sa s opismi narcistického správania a jeho následkov – pre každého z nás aj všeobecne pre spoločnosť. Zdá sa, že narcizmus sa postupne rozširuje. Jestvuje vôbec hranica, pokiaľ je egoizmus relatívne v poriadku a odkiaľ je to už niečo zlé? Smerujú súčasné osobnostné štandardy k deštruktívnemu egoizmu?
Podnázov je prevzatý z obálky
Bibliogr. odkazy
Keywords: narcizmus; porucha osobnosti, narcistická; vzťahy medziľudské; správanie a mechanizmy správania; práce populárne