Bezdetná, a predsa šťastná : ako sa nezblázniť a dokázať prijať fakt, že nikdy neporodíte - Petrova, Mária (Motýľ, 2024)
Ste ženou, ktorá nemôže mať deti? Patríte medzi tie, ktoré materstvo neláka, alebo len poznáte nejaký bezdetný pár? Kniha je odpoveďou na vaše otázky. Vytvára most porozumenia medzi bezdetnými a tými, ktorí deti majú. Opisuje, ako mnohé nedobrovoľne, ale i dobrovoľne bezdetné ženy zápasia so spoločenskými normami, čo prežívajú vo svojom vnútri, čomu veria, v čo dúfajú, ale predovšetkým, aký má bezdetnosť vplyv na ich osobný a manželský život, ich vzťahy s príbuznými, priateľmi či kolegami. Riadky tejto knihy môžu obohatiť nielen nedobrovoľne bezdetné ženy, ale aj ich partnerov, rodiny či priateľov. Získate tak jedinečnú príležitosť nahliadnuť do ich myšlienok a pocitov, vďaka ktorým si môžete byť ešte bližší. Môžete byť šťastná a žiť plnohodnotný život napriek tomu, že nemáte deti. Áno, aj vy.