Dôvera : kedy ju podporiť, kedy si dať pozor, ako ju získať a ako ju obnoviť, keď sa naruší - Cloud, Henry (IKAR, 2024)
Dôvera poháňa každý vzťah a je základom každého ľudského úsilia. Nič v našom svete bez nej nefunguje. Je lákavé myslieť si, že dôvera je jednoduchá a dokážeme ju poľahky rozpoznať. Ale nie je to tak. Všetci by sme vedeli rozprávať príbehy o tom, ako niekto sklamal našu dôveru. Buď sme prehliadli jasné varovné signály, alebo sme jednoducho žiadne nevideli. Na povrchu všetko vyzeralo dobre, no aj tak sme sa popálili. Autor bestsellerov, psychológ a odborník na líderstvo Dr. Henry Cloud skúma päť základných aspektov dôvery, ktoré sú nevyhnutné na to, aby každý vzťah úspešne fungoval. Vysvetľuje, ako ich preniesť do bežného života. Približuje aj zložitý proces obnovenia dôvery, keď bola zneužitá, narušená a jej oživenie sa zdá nemožné. Dôvera patrí k najzákladnejším ľudským väzbám. Ak ju pochopíme a naučíme sa s ňou pracovať, prinesie nám to plnšie a obohacujúcejšie vzťahy v každej oblasti nášho života.