Nové technologie v kardiologii - Neužil, Petr; Naar, Jan (Praha : EEZY Publishing, 2024)
Kardiologie prodělala v posledních dekádách doslova tryskový vývoj. Není tak jednoduché se zorientovat, jaké všechny diagnostické a léčebné metody můžeme v dnešní době našim kardiologicky nemocným nabídnout. Kniha si neklade za cíl poskytnout vyčerpávající seznam ani detailní popis jednotlivých metod. Pokud čtenář z řad široké lékařské veřejnosti využije tuto publikaci jako orientační přehled, jakým směrem se současná kardiologie s ohledem na vývoj nových nefarmakologických postupů ubírá, tak splnila svůj účel. Měla by také nastínit, v jakých oblastech se dá očekávat příchod technologických inovací a jakým způsobem mohou našim pacientům pomoci. Záměrem je, aby publikace rychle obsahově „nevyvětrala“. I díky tomu, že náš zdravotní systém byl v moderní historii schopen rychle implementovat i ty nejnovější metody a postupy, stala se česká kardiologie ve světě symbolem progresivního přístupu. Oni to ostatně od nás očekávají i naši pacienti.
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: kardiológia -- metódy -- trendy -- vybavenie prístrojové a nástrojové; choroby srdca -- diagnostika -- terapia; choroby kardiovaskulárne -- diagnostika -- terapia; elektrokardiografia -- metódy; telemedicína -- trendy; inteligencia umelá -- trendy