Svépomocný průvodce long covidem : praktické způsoby zvládání příznaků : od specialistů z postcovidové kliniky v Oxfordu - Fraser , Emily (portál, 2024)
První praktický, přístupný, svépomocný a odborný průvodce pro zvládání příznaků chronického covidu čili long-covidu pro širokou veřejnost, která je v České republice odkázána na své praktické lékaře a je často bezmocná. Bez jasných medicínských rad, uprostřed dezinformací a nedůvěry k této diagnóze, kterou v EU trpí přibližně 17 milionů osob, je tato kniha potřebným rádcem pro každého, kdo bojuje s následky pandemie dlouho po jejím odeznění. Kniha je sestavena z kapitol psaných multidisciplinárním týmem lékařských odborníků pracujících s pacienty s postcovidem na jedné z prvních specializovaných klinik v Oxfordu. Je plná konkrétních rad a doporučení, se zapojením užitečných případových studií pacientů trpících těmito symptomy. Každá kapitola pojednává o jiném příznaku onemocnění a nabízí jasné, přátelsky podané pokyny v klíčových oblastech, jako je dušnost, poruchy spánku, smyslová poškození, psychologické aspekty, mozková mlha, únava, návrat k pohybu a návrat do práce, s důrazem na sebepéči.