Aktuálne otázky rizikového správania žiakov v školskom prostredí - Diechová, Elena (Vedecké monografie, 2023)
Cieľom monografie je vymedziť vybrané druhy rizikového správania žiakov, realizáciu prevencie v školskom prostredí a tiež popísať formou empirického výskumu tieto činitele v podmienkach Slovenskej republiky. Našou ambíciou bolo v rámci výskumu zistiť a analyzovať výskyt vybraných druhov rizikového správania žiakov základných a stredných škôl a popísať úroveň a stav realizovania prevencie rizikového správania žiakov v základných a stredných školách.