Dlhovekosť : veda o umení dlhého života : zmena uvažovania o medicíne pre lepší a dlhší život - Attia, Peter; Gifford, Bill (Knihy pre hodnotnejší život, 2024)
Autor je presvedčený, že ak chceme dlho žiť, musíme nahradiť zastarané postupy a zvoliť personalizovanú a proaktívnu stratégiu – treba konať, a to ihneď. Hovorí o strategickom prístupe založenom na vedeckých faktoch s cieľom dožiť sa dlhšieho veku podporovaním telesného, kognitívneho a emocionálneho zdravia. V knihe Dlhovekosť sa dozviete: prečo sú výsledky testov krvi a cholesterolu zdanlivo „v norme“, ale napriek tomu nemusíte byť zdraví – priemerné hodnoty totiž neznamenajú optimálny stav; prečo je pohyb najúčinnejším liekom na dosiahnutie dlhovekosti; prečo by sme mali zabudnúť na „diéty“ a zamerať sa na výživovú biochémiu, a to pomocou technológií a údajov na prispôsobenie individuálneho stravovacieho režimu; prečo sa snahy o dosiahnutie telesného zdravia a dlhovekosti, ktoré ignorujú emocionálne zdravie, môžu skončiť katastrofou.