LGBTQ a duševné zdravie : chápanie spektra rodu a sexuality - Levounis, Petros; Yarbrough, Eric (Vydavateľstvo F, 2025)
Ak máte pocit, že nemáte dostatok informácií alebo nie ste celkom zorientovaní v súčasnom jazyku o rode a sexualite, tak táto kniha vám odpovie na všetky vaše otázky. Stručná a pritom obsažná kniha ponúka definíciu, históriu, otázky, terapeutické použitie, a vysvetlenie sociálnych determinantov pojmov ako gej, kvír, pochybujúci, spojenci a mnohých ďalších. Editori sumarizujú stručný prehľad dôležitých problémov, ktorým je potrebné rozumieť pri práci s osobami s rôznou sexuálnou orientáciou a rodovou identitou. Ak ste niekedy premýšľali nad tým, aký je širší význam iniciálok LGBTQ+, táto kniha je určená práve vám. Aj keď sa kapitoly zameriavajú na duševné zdravie, kniha je cenná pre každú oblasť, v ktorej sa pracuje s týmito populačnými skupinami.