Clinical neurology - Simon, Roger P.; Greenberg, David A.; Aminoff, Michael J. (New York, N.Y. : Lange Medical Books/McGraw-Hill, Medical Publ. Division, 2009)
A comprehensive overview of basic and clinical neurology using a symptom-based approach. No other book helps you to understand the link between basic neuroscience and current approaches in diagnosis and treatments better than Clinical Neurology. Distinguished by its practice-oriented approach to neurology based on presenting symptoms, this classic has been updated and revised to make it even more clinically-relevant and enjoyable to read. Chapter outlines provide a quick overview of each topic. Treatment protocols reflect the most recent advances in the field. Advances in molecular biology and genetics are incorporated throughout. Includes a step-by-step description of the neurologic examination. More than 200 tables and figures put key information at your fingertips. ----------Komplexný prehľad základnej a klinickej neurológie s použitím symptómovo orientovaného prístupu. Žiadna iná kniha vám nepomôže lepšie pochopiť prepojenie medzi základnými neurovedami a súčasnými prístupmi v diagnostike a liečbe ako klinická neurológia. Táto klasika, ktorá sa vyznačuje svojím praktickým prístupom k neurológii založenom na symptómoch, bola aktualizovaná a revidovaná, aby bola ešte klinicky relevantnejšia a príjemnejšia na čítanie. Náčrty kapitol poskytujú rýchly prehľad o každej téme. Liečebné protokoly odrážajú najnovší pokrok v tejto oblasti. Pokroky v molekulárnej biológii a genetike sú zahrnuté v celom texte. Zahŕňa podrobný popis neurologického vyšetrenia. Viac ako 200 tabuliek a obrázkov poskytuje kľúčové informácie na dosah ruky.
Bibliogr. odkazy
Register
Keywords: choroby nervového systému; príznaky a symptómy; diagnostika; terapeutika